Translate

среда, 11 ноября 2020 г.

 Як вгамувати осінню нудьгу: поради психолога

Основною причиною сезонної нудьги є скорочення світлового дня. Тому організм повинен підлаштовуватися під меншу дозу сонячних променів, яким люди насолоджувалися протягом літа, отримуючи вітамін D і гормон щастя - серотонін.

"А тут починаються дощі, настрій стає більш пригніченим. Щоб зменшити вплив такої погоди, ви можете вживати продукти з вітаміном D і цинком, наприклад рибу, яйця, молочні вироби, бобові та висівки. Так само, як би банально це не звучало, купувати апельсини або готувати гарбузову кашу. тобто, є те, що нагадує про літній час: і кольором, і смаком.

Як боротися з осінньою нудьгою

Осіння хандра здатна зачепити всіх. Однак, найбільше їй схильні емоційно чутливі, меланхолійні люди, здатні впадати в зневіру.

"Якщо ви якраз відчуваєте, що вона вас підстерегла, тут важливо, так би мовити, поговорити з самим собою: зрозуміти, яку палітру в ваше життя вносить такий настрій, проаналізувати, що ви зараз відчуваєте, як можете подолати це почуття, знайти свій спосіб . у кого-то це шопінг, хтось біжить в перукарню пофарбувати волосся, деякі ходять в філармонію чи на суші. Маючи такий набір приємностей, людина легше налаштовується на нудьгу, дає волю своїм емоціям.

Ще чудовим радою для подолання осінньої хандри вважається 7-8-годинний сон, фізичну активність і прогулянки по місту.

Якщо ж будуть дощі - одягайте яскраві гумові чоботи і дощовик, беріть в руки кави і гайда гуляти! Або влаштуйте кіноперегляди з друзями або коханою людиною.

Чому похандріть восени корисно

Період осінньої хандри може стати чудовою можливістю, нарешті, знайти час на себе. Якщо вона допомагає знаходити щось творче, наприклад, намалювати картину, написати книгу або подумати над новим проектом, то чому б не дозволити собі побути емоційним? Добре, якщо зумієте взятися за нове заняття чи справа, на яке не вистачило часу влітку. Наприклад, запишіться на курси водіння, відвідуйте уроки гри на гітарі або танцюйте. Це будуть не тільки зусилля, які дадуть певний результат, але і активність, яка буде заряджати



Комментариев нет:

Отправить комментарий